„Децата на архитекта“

Да проектираш болници е предизвикателство, което не е за всеки. Но това е начин на живот за една фина дама, която е автор на над 20 болници в цяла България.

Историята на архитект Весела Хаджистоянова е приказка за бетон, вдъхновение и безкрайна отдаденост, която продължава и до днес.

video

Една фина дама стои зад едни от най – знаковите болници в София и страната. Да проектираш „Майчин дом“ и „Спешна помош“, да проектираш първата болница с хеликоптерна площадка, да жевееш от строеж на строеж. Това е една история, която ще ви накара да вдигнете глава и да разберете, че истински се живее само, когато си вдъхновен.

Беше ли ви интересно?

Оценете тази история

Рейтинг / 5. Гласували

Вашата оценка е важна за нас.

След като харесвате нашите истории...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Четено в момента:  "Смелата Евгения"
Написано от Вяра Деянова
Вяра Деянова е журналист от 17 години. Работила е в Дарик радио, Българска национална телевизия, PRO.BG и bTV. Работата ѝ преминава през отразяване на международни и вътрешнополитически теми, както и интервюта и разказване на истории на български и световно известни личности. The Brave Stories и Вяра Деянова бяха отличени с първа награда в категория "Истински истории" в престижния конкурс на dir.bg - "WebReport 2020".