„Монахът-милионер“

Това е история за прехода. За вътрешния преход на едно дете на 90-те, което първо няма нищо, като всички останали, после има повече от останалите, а след това се отказва от всичко.

Детето днес е йеромонах Михаил, игумен на Чекотинския манастир. Неговата изповед е за сянката на богатството, която стига и до планиране на убийство. И за отказа от това да бъдеш милионер, за да забогатееш духовно. Една история за смелостта да нямаш.

video

The Brave Stories разказва историите на силните невидими герои. Йеромонах Михаил е един от тях. Докато гледате историята му, разказана между стените на Чекотинския манастир, ще си зададете въпроса: „Какво ще изгубя, ако придобия, това, към което тичам?“ Отговорът е болезнен.

А решението носи радост. Особено, ако сте дете на 90-те.

Беше ли ви интересно?

Оценете тази история

Рейтинг / 5. Гласували

Вашата оценка е важна за нас.

След като харесвате нашите истории...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Четено в момента:  "Рапунцел от София"
Написано от Вяра Деянова
Вяра Деянова е журналист от 17 години. Работила е в Дарик радио, Българска национална телевизия, PRO.BG и bTV. Работата ѝ преминава през отразяване на международни и вътрешнополитически теми, както и интервюта и разказване на истории на български и световно известни личности. The Brave Stories и Вяра Деянова бяха отличени с първа награда в категория "Истински истории" в престижния конкурс на dir.bg - "WebReport 2020".