Спасените Спасители

Ще видите техните лица. Ще научите техните имена. Защото те са героите, които ще се върнат към коронавируса, който пребориха, за да помогнат на другите. Вяра Деянова и The Brave Stories представят „Спасените спасители”. Смела история, която променя представи. И оставя надежда за утрешния ден.

Преливането на кръвна плазма е един от най-успешните начини за лечение и профилактика на COVID-19. Манипулацията, обаче може да се случи само от вече излекуван, с доказани антитела. Това изисква особена слелост.

video

Полковник доц. д-р Георги Попов, началник на Катедрата по Инфекциозни болести във ВМА, не прекъсва връзката си с пациентите и след тяхното излекуване. Това е и причината във ВМА да започнат първи у нас да преливат плазма на болни от Корона вирус. Благодарение на смелите спасени спасители.

Беше ли ви интересно?

Оценете тази история

Рейтинг / 5. Гласували

Вашата оценка е важна за нас.

След като харесвате нашите истории...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Четено в момента:  Българската мрежа
Написано от Вяра Деянова
Вяра Деянова е журналист от 17 години. Работила е в Дарик радио, Българска национална телевизия, PRO.BG и bTV. Работата ѝ преминава през отразяване на международни и вътрешнополитически теми, както и интервюта и разказване на истории на български и световно известни личности. The Brave Stories и Вяра Деянова бяха отличени с първа награда в категория "Истински истории" в престижния конкурс на dir.bg - "WebReport 2020".