„Смелата Евгения“

Тя е родена в затвора. Тя е родена, за да лети.

Домът и е нейно огледало.  Пълен е със спомени, сувенири и цветове. Там, в Благоевград се срещаме с Евгения Йорданова. Пак там всички я наричат „Мама Жени“. Защото дълги години е била директор на дом за деца, лишени от родителска грижа.

video

Защото и до днес се среща с тях и им помага. Помага и на родители, които са осиновили деца и пред тях стои въпросът дали и как да кажат кой е истинският родител.

Причината за всичко това е разтърсващата  съдба на Евгения.

Тогава, когато човек решава, че животът му тръгва в спокоен коловоз, Евгения влиза във водовъртежа на едно изпитание. Разибра, че тя самата е била  осиновена и родена в затвора. Тя е „Смелата Евгения“.

Беше ли ви интересно?

Оценете тази история

Рейтинг / 5. Гласували

Вашата оценка е важна за нас.

След като харесвате нашите истории...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Написано от Вяра Деянова
Вяра Деянова е журналист от 17 години. Работила е в Дарик радио, Българска национална телевизия, PRO.BG и bTV. Работата ѝ преминава през отразяване на международни и вътрешнополитически теми, както и интервюта и разказване на истории на български и световно известни личности. The Brave Stories и Вяра Деянова бяха отличени с първа награда в категория "Истински истории" в престижния конкурс на dir.bg - "WebReport 2020".